Dyr, Fisk|

Bettaer kan være et sjovt kæledyr at passe, fordi de også kan genkende den person, der ofte fodrer dem. De giver deres hilsen til deres ejere ved at vise begejstring ved at svømme og ved ikke at gemme sig, når deres ejere er i nærheden.

Du kan ofte se dem svømme hen foran akvariet, når de genkender deres ejere, og de forbinder din tilstedeværelse med at blive fodret.

Vi mener, at bettas har en fremragende hukommelse, og de kan huske mennesker, og de kan også lave associationer. Så hvis en ejer er i nærheden af akvariet, vil de tro, at de vil blive fodret bagefter. Hvis du er væk i et stykke tid, skal du ikke bekymre dig, for dine bettafisk vil helt sikkert huske dig.

Her er nogle måder, hvorpå du kan knytte bånd til din Betta

Hold deres tank hvor de kan se dig

Dine bettafisk sætter pris på en del af huset, hvor der er meget trafik, så placer dem ikke bagerst i køkkenet eller på siden af garagen. Du kan placere dem i stuen eller endda på siden af spisestuen.

Hold dem ikke bare ét sted, men flyt deres akvarium rundt, så der er et skift i landskabet, og det vil også gøre det nemt for dig at være i nærheden af akvariet og værdsætte din betta.

Giv dem et behageligt navn

Når du går i nærheden af akvariet, og du er begyndt at knytte bånd til din bettafisk, gør det en stor forskel for deres interaktion med dig, at du har et navn at kalde dem. Du kan nemt knytte bånd med dine fisk, da du har et navn, som du kan kalde dem.

Du vil bemærke, at de også vil give dig opmærksomhed, og det bør gøre dig glad, da du knytter bånd til din betta.

Stimulér din Betta fisk med farverige billeder og billeder

Ændring af omgivelserne sker ikke kun ved at ændre tankenes placering, men også ved at sætte nogle farverige billeder op uden for tanken. Din betta vil helt sikkert sætte pris på dette og vil føle sig mere tilfreds i sit akvarium.

Leg med dem

  • Når du placerer din finger uden for akvariet, vil din betta følge den eller komme tæt på den på den anden side af akvariet. Du kan lade din betta-fisk følge dine fingre ligesom et godt kæledyr. Det er deres måde at lege med dig på og viser, at de gerne vil interagere med dig.
  • Et andet trick er at bruge plastik og en lys kugle, der er farverig. Du kan også bruge en bordtennisbold i legestunden. Din betta vil komme tæt på bolden og vil forsøge at nusse den. De kan også svømme rundt om bolden og interagere med den.
  • At lægge fingeren i vandet er en anden leg, som din betta helt sikkert vil følge med i. Bare lad din finger røre vandets overflade, og så vil din betta vise interesse ved at røre din finger ved at nusse den. Du kan desuden lægge noget fiskefoder på dine fingre, så bettaen kan lugte og vil også genkende foderet i dine fingre.

Træn dem

Ved hjælp af nogle godbidder kan du hjælpe dine bettas med at træne dem i løbet af jeres hyggetid. Du kan lægge et par pellets i akvariet, og dine fingre kan holde det lukket, indtil fisken tager imod maden. Snart kan du træne din betta til at spise, selv om du holder pellets i fingrene.

Hvordan kan du se, om din bettafisk er glad?

Der er flere måder at se, om din betta er glad og tilfreds på. Nogle gange vil du ikke bemærke nogen af disse tegn med det samme, men hvis du ved, hvad du skal kigge efter, kan du være glad for din betta og dens velbefindende.

  • Din betta vil svømme normalt i akvariet. Du vil se din betta gøre sin normale rutine i akvariet. Det er sjældent, at den opholder sig ét sted eller bare på bunden af akvariet. Han vil besøge de forskellige områder i akvariet og kigge på dekorationerne og designet i hans omgivelser. Det er et tegn på, at din betta trives, og at han kan lide sine omgivelser.
  • Spisevaner. Når du ser din betta-fisk komme tæt på dig, når du er i nærheden af hans akvarium, ved han, at han kan få sin madration, så det viser hans interesse for mad. Du vil bemærke, hvor ivrig den er under fodringstid, og det er et meget godt tegn på, at din betta er glad.
  • Han viser sig selv. Han vil være i nærheden, når du er i nærheden, og han vil vise sig for dig hver gang, det er muligt. Han vil ikke gemme sig under nogen pynt eller bare opholde sig i mørket. Når du finder din betta, der gemmer sig og bare opholder sig på bunden af akvariet det meste af dagen, har han det måske ikke godt, eller han viser tegn på depression.

At blive venlig over for andre kompatible fisk, som han er sammen med

Hvis din betta ikke begynder at slås i akvariet med fisk, som den burde være kompatibel med, er det et godt tegn. Du bør se din betta svømme rundt eller lege med andre fisk. Han bør følge eller efterligne andre fisk, bare fordi han har det sjovt. Det er et godt tegn på, at din fisk har det godt, selv med nogle kammerater.

Farverige og sunde finner

Når din betta er på toppen af sin sundhed, vil du se den hoppe rundt i akvariet og vise sine levende og farverige finner. De kan svømme rundt i akvariet og ikke tage sig af andre fisk.

Når din betta pludselig slår sine finner ud efter sin anden fisk og jager den, er den måske utilfreds med sin anden fisk, og du skal fjerne den anden fisk og adskille dem.

Den kan have følt sig stresset og utilfreds med sine omgivelser eller med andre fisk og har ikke længere lyst til at have selskab af dem.

Udseendet af Betta boblereder

Dette er et andet tydeligt tegn på, at dine fisk er glade, når du finder en samling bobler på akvariets overflade. Din betta-fisk kan også være klar til at parre sig, og det er sådan, de udtrykker deres vilje til at gøre det.

Det gør de hver gang, de er glade, trygge og veltilpas i deres omgivelser. Det kan være dagligt eller hver sjette måned.

Comments are closed.

Close Search Window