Dyr, Krybdyr|

Har du mistet en kornslange som kæledyr? I så fald er der nogle skridt, du kan tage for at finde den. Først skal du kigge i det område, hvor din slange sidst blev set, og forsøge at finde tegn på dens tilstedeværelse.

Majsslanger kan lide at gemme sig under sten eller træstammer, så tjek disse steder først. Du bør også lede efter afstødt hud og afføring, fordi det vil hjælpe med at identificere den type slange, der mangler. 

Når du leder efter en majsslange, er det vigtigt ikke at skræmme dem væk med høje lyde eller pludselige bevægelser. De er af natur sky væsner og kan gemme sig for mennesker, hvis de føler sig truet.

Prøv at bruge en lommelygte om natten, når du leder efter dem, for så kan du se deres øjenskygge (det er sådan, de kan se dig). Du kan måske få øje på dem på afstand.

Hvis du har ledt efter din majsslange i et stykke tid, men stadig ikke kan finde den, bør du hyre professionel hjælp.

Slanger er snedige krybdyr, og de har en vane med at flygte fra indhegningen. Når du rengør buret, eller ved et tilfælde, kommer der en mulighed for, at de kan forsøge at flygte. Du kan ikke efterlade slangen på fri fod i huset og skal finde den med det samme. Det forsvundne kæledyr vælger måske at opholde sig i et varmt og lukket rum. 

Du bør søge under møblerne og de tilstødende områder efter dem. Hvis du stadig ikke kan finde dem, skal du sætte kasserne op for at lokke dem ud af deres midlertidige bolig. Vi vil fortælle dig om trin for trin-processen for at finde den snigende slange ud af skjulet på letforståelige måder.

Hvor skal man lede efter en forsvunden majsslange?

Kornslanger er sky krybdyr, der kan gemme sig i skabe eller under møbler. Du vil kunne se deres øjenskin, hvis de er i nærheden af dig, så brug en lommelygte om natten, når du leder efter dem.

Hvis majsslangen ikke er i sit anlæg og undslipper ind i et område af dit hus, vil den forsøge at finde ly og holde sig væk fra dig, mens den fortsætter med at søge efter føde. Det er vigtigt at forsegle indgange til disse områder, mens du leder efter det forsvundne kæledyr, fordi den måske ønsker et varmt og lukket rum.

Når du ikke kan finde slangen i buret eller vivariet, er det første, du skal gøre, ikke at gå i panik. Din majsslange vil ikke forlade huset med det samme, og du behøver ikke at gå udenfor i buskene for at finde den. Din majsslange vil finde et varmt og mørkt sted at opholde sig og nyde friheden i et stykke tid. 

Det er på dette tidspunkt, at du kan finde din kæledyrsslange inde i huset fra disse lurende steder. Det første, du skal gøre, er at undersøge det sidste sted, hvor den var. 

Kontroller vivariet grundigt

Slanger er gode til at gemme sig, og der er stor sandsynlighed for, at deres camouflage vil få dig til at tro, at vivariet er tomt. Når du ikke kan finde din kæledyrsmajsorm ved første øjekast, skal du ikke springe ud af dine fødder. Gør i stedet følgende og giv vivariet et grundigt sweepcheck. 

  • Skjul boksen: Det er en god idé at blive i den skjulte kasse ved at klappe hele kroppen sammen. Når du ser et tomt vivarium, skal du ikke skynde dig at løfte det, da du kan skade dit kæledyr under processen. Se nøje efter dit skjulte kæledyr i skjulte kasse med lommelygte. 
  • Sengetøj: Slanger elsker at gemme sig, og deres camouflage gør dem til eksperter i det. Kig nøje efter øjne og andre dele af kroppen i strøelsen, hvis du ikke kan finde din slange andre steder i vivariet. 
  • Udsmykning: Din udsmykning kan give majsslangen et perfekt skjulested for at gemme sig. Inden du løfter vivariet, skal du tjekke på og bag dekorationerne for at finde dit kæledyr bag eller omkring disse dekorationer. 

Hvis der ikke er tegn på dit kæledyr i vivariet med alle de indvendige ejendele, betyder det, at du skal udvide dit søgeområde på følgende måde:

Tjek det nærmeste område

Slanger er ektoterme, og de foretrækker det første varme sted, de kan finde, hvor de kan gemme sig og nyde deres varme baskekar. Når du har en slange på fri fod, skal du forsøge at fokusere din søgning på jorden. For det kræver energi at klatre op ad vægge og møbler, og slanger vil bevare så meget energi som muligt.

Den bedste måde at finde en forsvunden slange på er at være opmærksom på de varme steder nær væggene. En væg er en sikkerhedspude mod rovdyret, og den vil hjælpe dem med at klemme sig ind på et snævert sted. En vasketøjskurv, en bunke stof og kasser på gulvet er det perfekte gemmested for en undsluppet slange. 

Det er mindre sandsynligt, at en slange forlader rummet. Derfor skal du grundigt tjekke møbler, gardiner, revner og huller i rummet for at finde dit elskede kæledyr.

Tjek hele huset

Når du har en undsluppet slange, skal du forstå, at den ikke vil gå op ad trappen for at komme op på en højere etage. Begynd først at lede på samme etage efter dit forsvundne kæledyr bag møblerne og i sprækkerne. Kig grundigt alle steder, der kan give dit kæledyr en centimeter eller to i diameter plads til at flygte og gemme sig. 

Hvis du kigger bag møblerne, i kasser, under møblerne og på kasserede steder, er der større chance for at finde slangen. Men hvis alt det, du har gjort, er mislykkedes, skal du være lidt kreativ ved at sætte nogle lokkende ting op.

Hvordan får man slangen tilbage i vivariet?

For at få majsslangen tilbage i vivariet skal du holde den øverste ende af dens beholder nedad med venstre hånd og holde hovedet fast i højre hånd. Mens du er forsigtig med ikke at knuse eller håndtere den groft, skal du vende den om, så den hænger fra overkæben, og sænke den ned i akvariets åbning. Før forsigtigt hovedet gennem hullet, indtil slangen falder ned på bunden af akvariet.

Hvis du er så heldig at have en slange som kæledyrsven, er der et spørgsmål, der altid dukker op: “Hvordan får jeg min slange tilbage i dens indhegning?”. Uanset om de er på flugt eller planlægger en flugt – vær sikker på, at vi har styr på det.

Lad os se på nogle gode muligheder for dig.

Snake Lures

  • Fyldesteder: Du kan bruge varmelamper til at skabe et midlertidigt varmekøkken til dine kæledyr. Slangen vil elske at komme ud af det skjulte sted og blive der for at få stillet sit energibehov. 
  • Skjul boksen: Hvis du placerer skjulesteder rundt om møblerne og på snigende steder, vil din kæledyrsslange blive tiltrukket til at komme ind og nyde den ensomme tid. Disse kasser er nemme at sætte op, og der er ingen risiko for, at din slange kommer til skade, hvis den kommer ind i kassen, indtil du får den tilbage. 
  • Vandskål: Vand: Slangen har brug for vand for at holde sig hydreret. Hvis du placerer vandskåle rundt omkring i huset, vil du øge chancerne for, at dit kæledyr kan få vand. Og der er også store chancer for at få et glimt af din kæledyrsslange, når den forsøger at nå vand og slukke sin tørst. 

Slangefælder

Det er uskadelige fælder, der lokker dit kæledyr til at komme ud af sit skjul og gå ind i dem, så de let kan hentes. 

  • Plastikposer: Det bedste er at placere disse poser under og bag møblerne på en sammenkrøllet måde. Det er lydfælder, der giver besked, når dit kæledyr forsøger at rulle over dem. 
  • Mellinjen: Du kan bruge babypudder eller universalgulv til at tegne lige linjer på rummets grænser og døre for at kende slangens nøjagtige bevægelse og retning. Det vil lade dig vide, hvor dit kæledyr har været, og hvor det er på vej hen, så du kan indhegne slangen gennem intensiv eftersøgning. 

Kornslanger og andre kæledyrsslanger kan komme ud af glasindhegningen ved første lejlighed. Uanset hvor årvågen du er, har disse snedige kæledyr den vane at få dig til at blive forskrækket over deres fravær. Du skal gøre rummet slangesikkert ved at lukke alle huller og dække alle stikkontakter. Placér lokkekasse og slangefælder i nødstilfælde, så din slange tidligst kan findes.

Comments are closed.

Close Search Window