Forbedringer, Hjemmet|

Badebassiner er den ultimative tilføjelse til enhver husholdning. De er afslappende og på mange måder terapeutiske for krop og sind. Samtidig er de ret dyre at eje. Det er nemt at forberede sig på at købe et. For i så fald kan du se prisskiltet. Men det, der fanger mange ejere af swim spa’er, er de høje driftsomkostninger. 

Den første indledende omkostning er den kapital, der er nødvendig for at købe en swim spa. At købe en swimming spa koster fra 1.000 dollars op til 90.000 dollars. Den største udgift ved driften af en swim spa er strømudgifterne, da det vil tilføje to til tre hundrede dollars ekstra til din regning. Derefter har du vedligeholdelsesomkostninger, som kan variere fra 15 til 100 dollars om måneden. 

Jeg vil tale meget mere indgående om, hvor meget det koster at drive et svømmespa. Så jeg råder alle, der planlægger at få et til deres hjem, til at læse denne artikel grundigt, før de træffer en sådan beslutning. 

Hvad er de indledende omkostninger ved et svømmebad?

Du har brug for en temmelig stor kapital for at købe en. Prisen varierer fra sytten tusind dollars op til halvfems tusind dollars. Men der er også billigere muligheder, der starter med et eller to tusind dollars.

Hvis du er husejer og leder efter spabade, der vil fungere godt i lang tid, vil jeg foreslå dig at gå efter de høje priser. De lavere priser kan virke fristende, men det vil måske ikke vise sig at være en god beslutning i det lange løb. Swim spas, der koster langt mindre, kører måske ikke effektivt og kan endda hurtigt blive beskadiget.

Billigere spabade er mere tilbøjelige til at blive beskadiget, og derfor kan det være nødvendigt med hyppigere reparationer. Hyppige reparationer for konstant at udbedre de tilbagevendende skader vil i sidste ende koste dig en betydelig sum penge. Derfor er det bedre at investere disse penge først, så du ikke behøver at fortryde senere.

Swim spas, der koster mellem 20.000 og 30.000 dollars, fungerer ret effektivt og er et fremragende valg at vælge. Hvis du har et større budget, kan du også gå efter dem med mere avancerede funktioner. Når du har købt, skal du installere en swim spa i dit hjem.

Det er også dyrt at installere din swimming spa. Du skal have yderligere ti til tyve tusinde kroner til bygningen. 

Hvad er vedligeholdelsesomkostningerne for svømmebade?

Efter køb og installation kommer vedligeholdelsesomkostningerne. Vedligeholdelsesomkostningerne bliver langt mere overkommelige, hvis du køber en swim spa af høj kvalitet. Men yderligere to-tre hundrede til tre hundrede regninger vil højst sandsynligt blive lagt til din elregning. Der kan også være behov for hundrede til to hundrede dollars til reparation af uforudsete skader.

Det vil også kræve yderligere femten til femogtredive dollars om måneden til filtre eller andre kemikalier. Men der er også andre omkostninger, og som husejer bør du kende disse omkostninger grundigt, før du investerer i en swimming spa. Derfor er her en oversigt over disse faktorer.

Elektricitet

Din swim spa vil kræve en moderat mængde elektricitet til produktion af spabadet. Hvis din swim spa har ekstra massagedyser, kræver det en betydelig mængde elektricitet. Derfor er den største udgift, du vil have ved vedligeholdelse af en swim spa, elregningen.

Men for at lette din panderynke i dette øjeblik, er elregningerne fra swim spa ikke så meget. Swim spas, der er genereret af elektricitet, er langt mere omkostningseffektive end dem, der er forårsaget af gas. Derfor er det ret tydeligt, at der vil forekomme et ekstra beløb for at drive en swim spa, men jeg forsikrer dig om, at beløbet ikke vil være så stort.

Omkostningerne afhænger hovedsageligt af dig. Et moderat elforbrug vil ikke koste dig så meget. Men hvis du bruger din swimmingspa for meget, vil elregningen stige voldsomt. 

Vedligeholdelse

Hvis du investerer i en swim spa af høj kvalitet, vil vedligeholdelsesomkostningerne være lavere. Det skyldes, at svømmebadevandspaer af høj kvalitet fungerer bedre og er mindre udsat for skader. Du vil derfor spilde færre penge på reparationer. Men hvis du køber en billigere swim spa, skal du måske betale flere penge.

Billigere badebassiner bliver let tilstoppet, og udstyret er udsat for skader. De fungerer måske heller ikke særlig effektivt, og du skal måske investere penge i dem fra tid til anden, så de fungerer korrekt. Derfor vil vedligeholdelsen af et billigere svømmespabad være tungt på dine skuldre på grund af de hyppige reparationsomkostninger.

Det er også nødvendigt at skifte vandet, hver gang du fylder din swimmingspa op. Denne påfyldning af vand fra tid til anden vil koste en vis vedligeholdelsesomkostning. Du skal også investere i specifikke apparater, som er nødvendige for at rense vandet. Disse apparater bruges til at fjerne buskads og grus fra vandet. 

De er derfor vigtige for at holde vandet i din swimming spa rent. Indkøb af disse typer udstyr øger også dine vedligeholdelsesomkostninger. Hvis en bestemt komponent i din swimmingspa ikke fungerer effektivt, skal du udskifte eller reparere den. Derfor kan disse uforudsigelige skader også øge dine vedligeholdelsesomkostninger.

Forsyninger

Et andet stort problem ved anskaffelse af en swimming spa er vedligeholdelse af vandkvaliteten. For at opretholde vandets renhed skal du investere i at købe visse kemikalier. Det ville være bedst, hvis du blev ved med at købe disse kemikalier, og det er derfor en månedlig udgift. Disse kemikalier vil koste dig omkring femten til femogtredive dollars om måneden.

Men denne udgift afhænger også i høj grad af, hvor ofte du bruger din swimmingspa. Det afhænger også af, om din spa er af høj kvalitet eller ej. En swimmingspa af lav kvalitet vil helt sikkert kræve mere rengøring, hvilket øger antallet af indkøb af kemikalier.

Men et svømmespabad af høj kvalitet kræver mindre besvær. Et svømmespabad af høj kvalitet kræver færre kemikalier og dermed også færre vandfiltre. Afhængigt af kvaliteten af din swimmingspa vil antallet af forsyninger derfor stige eller falde.

Hvordan reducerer man driftsomkostningerne ved swimming spa?

Hvis du synes, at vedligeholdelsesomkostningerne er for høje, kan du reducere omkostningerne ved at drive en swimming spa på flere måder. Du kan reducere omkostningerne ved at isolere, indstille den korrekte temperatur eller opvarme i de timer, hvor der ikke er åbent. Lad os tage disse faktorer op en efter en i nedenstående afsnit.

Isolering

Isolering spiller en vigtig rolle for bevarelsen af vandets varme. Hvis du køber en swim spa af høj kvalitet, vil vandet forblive varmt i længere tid på grund af den gode skumisolering.

Der er også en anden effektiv måde at holde på varmen på. Du kan dække overfladen af dit badekar med et isolerende skjold. Dette vil hjælpe dig med at holde varmen i længere tid, og derfor vil dit svømmespabad kræve mindre energi til at genopvarme vandet hver gang. 

Indstil den rigtige temperatur

Udgifterne afhænger også af, hvor meget temperatur du bruger. Hvis du bruger din swimmingspa regelmæssigt, er 35 grader Celsius i orden. Men hvis du kun bruger den et par dage om ugen, er seksogtyve grader Celsius fint.

Derfor er det bedre at justere temperaturen, hvis du ikke holder din spa opvarmet hele tiden. Dette vil reducere elforbruget og dermed også dine omkostninger.

Opvarmning uden for arbejdstiden

Tidligt om morgenen eller sent om aftenen er elektriciteten billigere. Derfor er det bedst, hvis du opvarmer vandet i disse perioder.

Det er spidsbelastningstid. I dagtimerne er elektricitet langt dyrere. Derfor kan du spare på din elregning, hvis du opvarmer vandet i disse spidsbelastningstimer.

Før man køber noget, er det forståeligt nok, at man er bekymret over de dermed forbundne omkostninger. Hvis du derfor undrer dig over, hvor meget det koster at drive en swim spa, har du sikkert svaret nu. Tak fordi du kiggede forbi. Og jeg håber, at denne artikel guider dig til at være bedre forberedt på omkostningerne ved at eje en swim spa.

Comments are closed.

Close Search Window