Frugt, Haven|

De fleste mennesker har i det mindste prøvet butternut squash ved en eller anden lejlighed, og mange mennesker nyder denne unikke mad. Det kan dog være godt at vide, hvilken del af butternutsquashen der er spiselig.

Spiselig er et interessant ord, fordi enhver fødevare kan være spiselig i forhold til at være sikker, men ikke nødvendigvis være spiselig i forhold til at smage godt.

Den gode nyhed er, at praktisk talt alle disse fødevarer er spiselige og dermed sikre, men ikke alle er spiselige med hensyn til smag. For eksempel vil den hårde ydre hud ikke skade dig, hvis du spiser den, men du vil sandsynligvis ikke nyde smagen.

I de fleste tilfælde skrælles den hårde ydre hud af squashen. Selv den snorlige midte og frøene kan teknisk set være spiselige, men smager måske ikke så godt. At prøve forskellige dele af en stor squash kan være den nemmeste måde at finde ud af, hvad der smager godt med hensyn til at være spiseligt.

Nogle varianter af butternut squash har hud, som faktisk kan være spiselig

En undtagelse fra denne regel er, at hvis frøene er tørrede, saltede og ristede, kan de smage på samme måde som græskarkerner, hvis man gør det samme med græskarkerner.

Måske er den mest lækre del af butternutsquashen naturligvis det gule eller orange kød. En ting, man skal overveje, når man spørger, om squash er spiselig, er, om selve konsistensen er behagelig for alle, der kan spise denne del af grøntsagen.

Der findes mange forskellige sorter af squash, men nogle af dem har en hud, der kan være spiselig. F.eks. er sommersquash og zucchini begge sandsynlige kandidater til en god smagende hud.

Omvendt har de fleste af de hårde squashsorter en hud, som simpelthen ikke ville smage godt eller endda være fordøjelig. I sidste ende afhænger det af din komfortzone med at spise forskellige dele af denne grøntsag.

Det er det orange kødfulde frugtkød, der er den mest eftertragtede del af grøntsagen

Husk, at de fleste af de hårdere squashsorter skal koges eller i det mindste blancheres i varmt vand for at gøre dem mere spiselige.

En vigtig kendsgerning om butternut-squash er, at det er en vintersquash, der typisk vokser på vinstokke. Smagen minder meget om græskar, idet den er sød og nøddeagtig i sin natur. Som nævnt er det som sagt det orange kødfulde frugtkød, der er den mest ønskelige del af grøntsagen.

Når kødet eller kødet begynder at blive dybt orange, ændrer smagen sig og bliver mere fyldig og meget sødere. En af fordelene ved at spise squash er, at den er rig på en række vitaminer samt kalium og magnesium.

Det er også en fremragende kilde til fibre og er generelt en sund fødevare. Selv om mange mennesker betegner squash som en grøntsag, er den officielt klassificeret som en frugt. Fordi klassificeringen af denne fødevare er så ombyttelig, synes begge udtryk at fungere.

Butternut Squash stammer fra Syd- og Mellemamerika og går tusinder af år tilbage i tiden

Butternut squash kan bruges som sauce, stegt eller endda ristet. En af de mest populære retter til denne unikke fødevare er en såkaldt squashsuppe.

Det bruges også ofte i alt fra brød til muffins og gryderetter og endda tærter. Det er interessant, at ordet squash oversættes til at betyde, at man spiser den ubehandlet eller rå.

Denne grøntsag eller frugt, uanset hvordan du ønsker at beskrive den, stammer fra Syd- og Mellemamerika og har eksisteret i tusindvis af år. Det er en velsmagende spise, der er populær i hele verden. Hvis man ved, hvilken del af squash der er spiselig og ikke spiselig, kan det gøre den mere behagelig i det hele taget.

Når du dyrker butternut-squash, er det vigtigt at være opmærksom på, at den kræver varmt vejr og masser af vanding.

Der dyrkes mange typer squash rundt om i verden, bl.a. i Italien, USA og Japan. Den dyrkes endda i Vestindien og i Central- og Sydamerika. Størrelsen, formen og farven på denne unikke grøntsag eller frugt varierer betydeligt.

Professionelle kokke vælger ofte at stege butternut squash

Det bedste af det hele er, at butternut squash er nem at opbevare i lang tid. Nogle sorter kan sagtens holde sig i seks måneder til et år, hvis de tilberedes korrekt.

I et miljø med kølige temperaturer og lav luftfugtighed kan butternut squash nemt opbevares i op til et år. Den har et lavt kalorieindhold og et højt næringsindhold og er derfor en fremragende fødevare for dem, der er bekymrede for deres sundhed.

Nu hvor du ved, hvilke dele af squashen der er spiselige, er det et godt tidspunkt at udnytte det, der nemt kan være en fantastisk velsmagende mad, hvis den er tilberedt korrekt. Professionelle kokke vælger ofte at stege denne type squash for at fremhæve smagen.

Nogle gange presses frøene endda for at skabe en unik type butternut squashfrøolie, som bruges på fine restauranter. Olien fra squashfrøene bruges også på popcorn som en delikatesse.

De eneste begrænsninger, når det gælder squash og dets mange unikke biprodukter, er kokkens eller den enkelte kokkens kreativitet og håndkraft.

Butternut Squash er en populær ret i hele verden

En anden god måde at tilberede squash på og gøre det mere spiseligt er at grille det på en åben ild. Når den grilles hel ved høj temperatur, bliver smagen mere intens, og den bliver i det hele taget mere spiselig.

Som en bemærkning, i de fleste tilfælde anbefales det ikke at spise butternut squash rå. Ikke alene har den en dårlig smag i staten, men den er også meget svær at fordøje. Med så meget at byde på er det klart at se, hvorfor butternut squash er en populær ret rundt om i verden.

Det er vigtigt at forstå, hvilke dele af frugten eller grøntsagen der er spiselige, for at få mest muligt ud af denne fødevare. Gå på opdagelse på dit lokale landbrugsmarked eller i din lokale købmand for at finde butternut squash i alle dens forskellige former.

Du vil opdage, at denne fødevare har mange anvendelsesmuligheder i dagens moderne køkken.

Comments are closed.

Close Search Window