Dyr, Fisk|

Hvis du blot kan tage dine cichlider med på ferie, er der ingen problemer med at fodre dem. Da dette ikke er tilfældet, skal du måske overveje de dage, du er væk, om der er nogen til at fodre, eller om der er en anden måde at omgå problemet på. 

Du vil undre dig over, hvordan dine fisk vil overleve, mens du er væk, og det gode er, at der er måder, du kan sikre, at dine cichlider stadig er i live, når du kommer hjem. 

Hvis du har meget unge og små cichlider, skal du få nogen til at fodre dem efter et par dage, fordi unge cichlider ikke har de samme fedtreserver som ældre cichlider. Hvis ældre cichlider kan tåle ikke at blive fodret i en uge eller længere, kan unge cichlider kun klare sig i nogle få dage uden mad. 

Cichlider er også kendt for at spise sig mætte ved at spise så meget, når der er mad til rådighed, og det er grunden til, at de altid ser ud til at være på udkig efter mad. Der er mere fedtreserve hos ældre cichlider, da de ikke bevæger sig så meget for at forbrænde det, de spiser hurtigt. 

Hvis du planlægger at være væk i længere tid, er det ideelt at eksperimentere og observere dine fisk, før du rejser. Undersøg, hvor længe de kan klare sig uden mad, så du på forhånd ved, hvad du skal gøre. 

Hvad skal du gøre, når du er væk fra dine fisk?

Du kan også hyre en fiskesitter.

Hvis du er usikker på, hvor lang tid dine cichlider kan holde til at undvære mad, kan det være den bedste idé at få en fiskepasser. Du kan efterlade et sæt instruktioner, som fiskesitteren skal gøre, og hvornår han/hun skal fodre fiskene. 

Det kan enten være en slægtning, en nabo eller endda en ven, som har ekstra tid til at kigge forbi dit hjem for at se til dine cichlider. 

Sørg for, at du har forberedt fiskepasseren på opgaven, så han/hun ikke kommer til at bede dig om instruktioner midt i din ferie. 

Du kan også få professionelle fiskepassere, da de er mere bevidste om, hvad arbejdet indebærer. Dette er også ideelt, hvis du har mange fisk, som det er bedre at lade en professionel tage sig af dem. 

Giv fiskesitteren en tidsplan og det nøjagtige tidspunkt, hvor de skal fodre dine fisk og andre ting, de skal gøre med akvariet. 

Det er også nyttigt at angive en nøjagtig mængde, så din fiskefodrer ikke kan gætte sig frem til den mængde, han skal give dine cichlider. Sørg for, at du har givet de rigtige retningslinjer, for cichliderne kan blive ved med at bede om mere mad, og der er fare for, at fiskepasseren overfodrer dine fisk uden ordentlige instruktioner. 

Husk at skrive instruktioner, inden du tager af sted, så din fiskepasser har noget at bruge som vejledning. Det skal fungere som en grundlæggende instruktion, men ikke som en trin-for-trin-manual om, hvad du skal gøre og hvordan du skal gøre det. Den er blot til for at sikre, at fiskepasseren ikke glemmer noget. 

For at hjælpe en fiskesitter yderligere kan du også skrive alt det, du mener, er vigtigt for dem at vide, mens du er væk. Du kan klistre disse noter ind i akvariet, så fiskepasseren kan se det på første hånd. 

Ferie foderautomater

Hvis du ikke er indforstået med at få en fiskesitter, eller hvis du ikke ønsker, at nogen skal være i nærheden af huset, mens du er væk, er en foderblok en anden løsning. Dette er en blok med fiskefoder indeni, og den kan placeres i akvariet. De kan holde i flere dage, og du kan vælge et bestemt antal dage for en foderblok alt efter dine cichliders behov. 

Der findes foderblokke, som kun kan fodre nogle få fisk, og der findes foderblokke, som kan bruges til et større antal fisk. Nogle er foderblokke med langsom frigivelse, der kan holde i en vis periode, og blokkene findes i forskellige størrelser, former og indhold. 

Feriefoderautomaten kan indeholde en anden type fiskefoder end det, dine fisk er vant til at spise, men alt du skal gøre, før du køber foderautomaten, er at læse vejledningen og vælge det rigtige fiskefoder. 

Automatiske fiskefoderautomater

Det er batteridrevne eller elektriske foderautomater, der kan uddele foder efter planen. Der kan vælges mellem flager, frysetørret fiskefoder eller pellets. 

Der er en række forskellige designs, som du kan vælge imellem, og som du skal undersøge, hvordan de fungerer. Der er en timer, som foderautomaten vil rationere foderet til fiskene, og det er smart at bruge denne, inden du tager afsted, så du kan se, om foderautomaten fungerer, og om fiskefoderet bliver rationeret på det indstillede tidspunkt. 

En foderautomat kan programmeres til at give foder to gange om dagen, mens andre automatiske foderautomater i den høje ende af skalaen kan give foder fire gange om dagen. 

Den eneste ulempe ved at bruge en automatisk foderautomat er, at den har tendens til at fungere dårligt, når foderet sidder fast på et sted og kan stoppe den planlagte fodring. Nogle gange kan den endda give mere foder end det planlagte. Det er grunden til, at du skal kontrollere, om den fungerer, før du tager af sted. 

Automatiske foderautomater kan fodre dine cichlider på det ønskede tidspunkt, men der er ingen mulighed for at rense ufærdigt foder, og det kan medføre, at vandet forurenes. Sørg for, at dit filter fungerer, for et ødelagt filter vil være usikkert for dine cichlider. 

Husk ikke at fylde dine fisk for meget med foder, for det kan skade dem mere end at have nok foder til alle. Dine fisk er måske lidt sultne, men i det mindste er de i live og flyder ikke på toppen af akvariet.

Filterrensning og vandskift kan være et ekstra problem, som du skal overveje. Hvis du har et perfekt fungerende filter, bør det være tilstrækkeligt indtil videre. Du kan også rense og skifte vand inden afrejse, så du ikke behøver at stresse over dette under din ferie.

Comments are closed.

Close Search Window