Dyr, Kæledyr|

Jeg elsker kæledyr og har to smukke små marsvin. Jeg forsøger altid at forbedre æstetikken i marsvineburene, så de bliver mere spændende og behagelige for mine marsvin.

Jeg har prøvet mange forskellige alternativer til coroplast til at lave marsvinebure. Disse alternativer omfatter presenninger, madrasforing, gardiner, duge og nogle andre. De giver alle en behagelig og spændende oplevelse for dine marsvin.

Jeg har prøvet flere materialer til fremstilling af marsvinebure, herunder coroplast og andre alternativer. Det er min hobby at ændre levestedet hver uge eller hver måned. Og når jeg gør det, prøver jeg mange forskellige ting for at tilføje komfort og underholdning til mine små smukke marsvin.

Det er min hobby at prøve spændende ting til fremstilling af marsvinebure. Hvis du ønsker at vide, hvordan du kan bruge disse alternativer til at lave et marsvinebur, er følgende afsnit lige efter din interesse.

Hvordan laver man et bur til marsvin uden Coroplast?

Marsvinebure, der fås på markedet, er en god mulighed. Men hvis du ønsker at gøre buret til din pelsede ven så behageligt, som du ønsker, bør du lave det selv. Vi følger et simpelt og grundlæggende design for at lave et marsvinebur. Buret består af et gulv og en omgivende afgrænsning. Gulvet kan være en bordplade, hvorpå der er arrangeret behageligt strøelse, mens den omgivende afgrænsning er af metalgitteret. Desuden kan du øge berigelsen ved at sørge for forskelligt legetøj og tunneler. Vi guider dig trin for trin til at lave dit marsvinebur.

Trin 1. Mål dimensioner

Du skal beslutte, hvilken størrelse bur du vil have til dit marsvin. Oftest foretrækker folk et 2 x 3 fod stort bur til et pattegris. Denne størrelse er nok til dit marsvin. Du bør vælge en plads i dit rum, som kan være en bordplade eller gulvet. Hvis du vælger en bordplade, skal dens størrelse være i overensstemmelse med dine målte dimensioner.

Du skal have absorberende tøj og fleeceunderlag, der er skåret til efter burets mål. Dit fleeceunderlag skal være 15 cm mere i længde og bredde. 

Trin 2. Vælg et alternativ til coroplast

Følgende er alternativer til coroplast, som du kan bruge til at lave marsvinebure.

  • Presenninger
  • Plader af linoleum
  • Madrasforinger
  • Dråbe
  • Tyk dug
  • Bruseforhæng

Du kan bruge begge disse ting til at lave strøelse til din gris. Skær strøelsen til i forhold til burets størrelse. Dette stof vil fungere som absorberende stof; derfor skal du have fleece strøelse for at få en behagelig oplevelse. Først klipper du et af disse alternativer til og lægger det på gulvet. Derefter lægger du fleece-sengetøjet over det (husk, at dit fleece-sengetøj skal være 15 cm mere end de målte dimensioner). 

Trin 3.  Forbind gitterne

Forbind de firkantede bøjler til en væg, der omgiver buret. Du skal forbinde de firkantede gitre til en rektangulær afgrænsning eller en anden form, der ligner bordpladen. Nu skal du fastgøre den forlængede del af fleeceunderlag med de firkantede gitre for at lave en 6 tommer høj grænselinje af fleeceunderlag. Du kan bruge clips til at fastgøre kluden med firkantede gitre. 

Trin 4. Giv berigelse

Du skal tilføje en kurv med ekstra gulvbelægning og hø. For yderligere berigelse bør du tilføje marsvinehuse, tunneler og andet legetøj for at udtrykke deres adfærd. Disse berigelser er nødvendige for deres sundhed og velbefindende.

Bedste gulvbelægning til bur til marsvin

Blødt og ikke-irriterende gulvmateriale er afgørende for din grises sundhed. Du bør undgå bure med trådgulve, da de kan forårsage alvorlige skader. Et blødt strøelsesmateriale, der er godt til at absorbere lugt, er ideelt. Nedenfor er forskellige strøelsesmaterialer, som du kan bruge til din pattegris.

Genbrugspapir

Det er et billigt, sikkert og bedre valg til strøelse til dit marsvin. Du bør sikre dig, at papiret ikke indeholder nogen giftstoffer. Forskellige mærker tilbyder strøelse af 100 % genbrugspapir, som du kan købe i en dyrehandel.

Sengetøj af fleece

Nogle marsvin har problemer med luftvejene, og strøelse af fleece er perfekt til disse marsvin. Fleece strøelse absorberer meget af støvet og holder området fugtigt. Fleece strøelse dækker hele gulvarealet og en del af omgivelserne. Derudover bør du bruge andet tøj under fleece som absorberende materiale.

Aspen Shaving

Nogle træspåner er ikke sikre at bruge, da de indeholder aromatiske olier og ikke er støvfri. Aspen er et fremragende valg til genbrugstræspåner, da det er duftfrit og på en eller anden måde støvfrit. Det er et andet alternativ til gulvstrøelse. 

Sådan opbevares hø i buret til marsvin

Jeg har haft marsvin i mere end et år, og jeg har talt med alle i min omgangskreds om at undgå at sprede hø i omgivelserne. Forskellige mennesker rådede mig om forskellige teknikker, men ingen af dem virkede. Nå! Det kan være skuffende, men uanset hvad man gør for at holde hø inde i buret, så lykkes det på en eller anden måde at komme ud af buret. Jeg fandt altid hø spredt ud over mine bukser, skjorter, omkring buret og endda på min seng.

Du kan øge højden på fleece for at mindske spredningen, men du kan ikke helt kontrollere den. Den eneste måde at undgå høet på er ved at rense det. Du bør rengøre dit grisebur regelmæssigt for at give dine grise et sundt og friskt miljø.

Du kan bruge forskelligt rengøringsudstyr, herunder håndstøvsugere, til at rengøre og fjerne snavs og hø fra buret fuldstændigt.

Det kan være sjovt at indrette dit grisehjem. Du kan tilføje dine venner og familiemedlemmer til at hjælpe dig med at lave dit grisehjem. Folk bruger normalt coroplast til at lave marsvineburet, men mange andre alternativer viser sig at være et godt og behageligt valg til et marsvinebur. Desuden kan du vælge alternativet efter let tilgængelighed og anvendelighed.

Comments are closed.

Close Search Window