Frugt, Haven|

Hurtigtørring af dine habanerofrø før udplantning er ideelt, da det ikke tiltrækker skadedyr, hvis du gør det. Hvis du har til hensigt at plante habanerofrøene med det samme, er det bedst at tørre dem i kort tid. 

Det er nødvendigt at tørre habanerofrøene i længere tid, hvis du vil opbevare frøene til udplantning i næste sæson. 

Frø, der ikke tørres helt og derefter opbevares, kan udvikle skimmelsvamp efter nogen tid, og frøene er måske ikke levedygtige til udplantning efterfølgende. 

Hvorfor skal peberfrø tørres før de bliver fugtet igen og plantet for at spire?

Tørring bidrager til at forhindre, at frøene rådner. Den vandafvisende belægning bliver svagere, når du tørrer den. Du skal holde det fugtigt, når det er tid til at plante dem, fordi det vil føre til spiringsprocessen. 

Tørring af frøene hjælper med at fjerne det beskyttende lag, hvilket gør det lettere for vand at trænge ind i det indre lag.

Der er trin, der kan hjælpe med tørringsprocessen, f.eks. ved at skylle frøene og lægge dem på en ren overflade. Sørg for, at frøene ikke ligger oven på hinanden. 

Du kan vende frøene fra tid til anden, så begge sider tørrer op. 

Beskyt habanerofrøene mod skadedyr og gnavere, inden du planter dem i en potte eller i jorden. 

Til udplantning i næste sæson er det vigtigt at teste frøene for tørhed, inden de opbevares. 

Trin i plantning af Habaneros

Kontroller levedygtigheden af de frø, du vil plante, og sørg for, at det er sunde frø uden skimmelsvamp. Sørg for, at det er det rigtige peberfrugtfrø, som du ønsker at sætte, for der findes forskellige typer habanero peberfrugter. Det er dog også muligt at plante 2 til 4 typer habaneros og se de forskellige måder de vokser og skifter farve på. 

Det bliver ikke svært, men sjovt at se, hvad du kan opnå. 

Valg af den rigtige jord til Habaneros

Det meste af jorden er en kombination af kokos, perlite, vermiculit og tørvemos. Denne blanding er den bedste, der findes, fordi den er perfekt til at gøre din frøstart stærk. Blandingen vil have den nødvendige fugtighed og have en godt luftet kvalitet. 

Dette er den perfekte jord til begyndere og bruges bedst i de første 3 uger af din habanero plante. 

Jord til moden vækst er forskellig, fordi den vil have en sandig eller leret organisk kvalitet. 

Du kan vælge din jord i en haveforretning, for de har forskellige jordtyper. De kan også hjælpe dig med at finde ud af, hvilken jord du skal bruge. 

Brug gødning. I den første runde af dyrkningen af dine habaneroer har du brug for kvælstof for at sikre deres vækst. En organisk blandingsgødning er bedre i den tidlige plantevækst. Når din habanero allerede blomstrer, kræver det, at du skifter til en gødning med et lavere kvælstofindhold.

Begynd at plante indendørs. Frøene skal plantes 8 uger før du flytter planterne ud i det fri. Det giver dig god tid til at lade frøene spire, før du sætter dem alle udendørs. Du sørger samtidig for, at der ikke er mere frost, når du gør det. 

Når du planter frø i en beholder, skal du ikke presse frøene sammen, men placere det nøjagtige antal frø i hver beholder. Frøene vil have en større chance for at spire på denne måde. 

Hvis du holder jorden varm, hjælper du dine habanerofrø med at vokse. 

Brug af belysning. Belysningen er afgørende for væksten af dine habanerofrø. Du kan undersøge, hvilken slags lysopsætning du kan bruge i den nærmeste haveforretning og bede om hjælp, og hvis der er nogen lysopsætning, kan de rådgive dig. 

Vækstlys er en anden idé til belysning, da det kopierer sollysets effekt. Der vil være en større chance for, at dine habanerofrø vokser og får blade på det hurtigste tidspunkt.

Overvåg spiring. Forskellige frø spirer i forskellige faser. Nogle vil spire inden for en uge, mens andre frø vil tage mere end 10 dage, før de skyder op. 

Trim. Når du ser blade spire til højre og venstre, er det nu det bedste tidspunkt at beskære og klippe dele af din habanero plante af for at få en robust form og vækst. 

Det er ideelt, når din peberfrugtplante er ung og lige under 6 tommer høj. 

Nogle mener, at det er unødvendigt at klippe dele af planten af, men det kan føre til en stærkere og mere buskig plantekvalitet. 

Tid til at plante Habaneros udendørs

Det forventes, at dine Habaneros plantes udendørs og vil blive plantet om i løbet af vækstsæsonen. Det er på tide at overføre din habanero plantevækst til en større og større beholder. 

Dette kræver også en forudbefugtet pottemuld med den nødvendige blanding. Det vigtigste er at tage hele rodsystemet ud af den lille beholder og overføre det til den større beholder uden at skære eller beskadige rødderne. 

Ukorrekt håndtering af habaneroplanten under overførslen kan påvirke plantens vækst. Brug af beholdere af forkert størrelse kan også hæmme væksten af din habanero plante. 

Vanding efter omplantning

Det er vigtigt at vande den overførte plante og sikre, at rødderne får masser af fugt. Du har nu flyttet habaneroplanten over i en større beholder, og den sædvanlige vandmængde, som du brugte før, er måske ikke nok til den mængde jord, du har nu. 

Sørg for, at du ikke bruger for meget vand, da det overskydende vand vil sidde i bunden af beholderen og kan føre til udvikling af svamp og skimmel i det lange løb. 

Overvåg og sørg for, at din plante er på vej til at levere høst

Det er vigtigt at kende din plantes vækst og bekræfte, at de vænner sig til elementerne.Hvis du tjekker, hvad din habanero plante har brug for for at vokse yderligere, kan du også sikre, at den får en frugtbar høst. Andre krav kan dukke op i ventetiden før høsten, f.eks. at fjerne skadedyr eller holde planten i sikkerhed mod andre gener i omgivelserne.

Comments are closed.

Close Search Window