Haven, Plantning|

Sukkulente planter er blandt de smukkeste planter i verden. De fleste af disse planter kan trives selv i de hårdeste miljøer, som selv mennesker ikke kan klare i en halv dag. Hvis du ikke er vant til disse planter, tror du måske, at de alle er giftige og farlige.

Men det er ikke sandt. Det er ikke alle sukkulenter, der er giftige og uspiselige. Nogle er meget lækre og meget nærende. Du kan spise sukkulente planter i rigtig mange former, f.eks. som saft, grillet, moset eller i rå form.

I denne artikel vil vi diskutere i detaljer, om den pressede væske fra saftige planter er sikker til menneskeføde og hvorfor. Læs venligst videre for at finde ud af mere om spiselige sukkulenter og hvordan deres ekstrakter kan være gavnlige for mennesker.

Er den væske, der udvindes ved presning af sukkulente planter, sikker til menneskeføde?

Folk forstår først virkeligheden i overlevelsessituationer, når de oplever en sådan. Det er ikke nyt, at folk farer vild og kommer til skade i ørkener eller tørre områder. Når du er fanget i en sådan situation, har du i sidste ende brug for vand for at holde dig i gang.

Så hvad vil du gøre, når du kun kan se tørt land og floder med kun få saftige planter? Vil du i stedet gå efter det flydende kaktusekstrakt? Hvis ja, er du måske bekymret for, om det er sikkert eller ej. 

Kaktusvand er sikkert, men kun fra bestemte kaktustyper som f.eks. figenkaktus og tøndekaktus. Nogle kaktusser kan lagre over 100 gallon vand, men er ikke egnet til konsum. Udover denne kaktus kan du overveje flere andre typer spiselige sukkulenter, som jeg vil diskutere nedenfor.

5 almindelige spiselige sukkulente planter

Sukkulenter er også gode til salater, sautés og hovedretter. De er maleriske, kødfulde og giver en række sundhedsmæssige fordele, når de spises. Nogle af de almindelige sukkulente planter omfatter:

Kaktus med figenpære

Denne kaktus er blandt de mest populære kaktusser på grund af dens sundhedsmæssige fordele og brede anvendelse, især blandt mexicanere og de fleste sydvestlige køkkener. Den har ovale og flade blade og producerer normalt spiselige frugter kendt som Tunas. 

De fleste mennesker indtager kaktus ekstrakter i destilleret og sød form i cocktails, kaktusfritter eller som ingrediens i en saftpresser. For at indtage denne kaktusfrugt skal du først skrælle den og fortære dens kødfulde frugt, selv om den har mange kerner.

Du kan også spise ekstraktet af dens puder. Det er dog bedst, hvis du er forsigtig med, at dens pigge ikke skader dig. 

Aloe

De fleste af os kender kun aloe’s fordele ved hudpleje. Men vidste du, at aloe vera-ekstrakt også har sundhedsmæssige fordele? I dag findes der også aloe-drikke og cocktails, som er meget forfriskende og nærende. Du bør dog være forsigtig med, hvilken aloe du bruger, da nogle er giftige.

Drikke aloe vera-ekstrakt kan lette fordøjelsen, det har antiinflammatoriske fordele og forbedrer hydrering. Derfor er aloe en fremragende sukkulent plante at tilføje til din menu lejlighedsvis. Du kan tilføje den til smoothies, tilberede den eller spise den rå. Pochering af den kan hjælpe med at fjerne dens slimede og klæbrige konsistens.

Overdreven indtagelse af aloe kan være fatal for dit helbred. Derfor ville det være bedst, hvis du indtager det i moderate mængder.

Dragefrugt

Vidste du, at dragefrugter kommer fra kaktusser? Denne slikfarvede frugt kommer fra den populære kaktus “Queen of the Night”. Smagen er ikke lige så tiltalende som dens udseende; den er normalt mild, ligesom kiwifrugten eller den lidt søde melon.

Dens sundhedsmæssige fordele gør dem dog umagen værd. Dragefrugt er rig på C-vitamin, calcium, jern, fibre, højt proteinindhold og færre kalorier.

For at spise denne frugt skal du blot skrælle og udvinde det hvide frugtkød, som du kan spise rå eller tilsætte til din yndlingsshake eller smoothie.

Tønde kaktus

At dømme ud fra dens store og hårde pigge kan denne saftige plante virke farlig, selv om den er meget spiselig, velsmagende og næringsrig. Tøndekaktus producerer normalt søde gule frugter, der ligner en lille ananas.

De indfødte amerikanere spiste denne saftige plantes blade og blomster i de traditionelle dage, men de er ikke særlig dejlige. 

Du kan spise rå dragefrugter sammen med deres frø. De har en let syrlig smag. Når du indtager denne frugt, får din krop tilstrækkeligt med A- og C-vitaminer.

Sedums

Sedum, også kendt som stenurt, er en sukkulent blomstrende plante med mere end 600 arter. Dens blade er en fremragende tilføjelse til wokretter og salater på grund af deres velsmagende, bitre og mildt peberede smag. Det ville være bedst, hvis du tager sedum i små mængder, da mere af det kan føre til maveforstyrrelser.

Du kan mildne dens bitterhed ved at sautere den. Stængler, blade og knolde af en rød blomstrende sedum er spiselige. Du skal koge en gul blomstrende sedum, da de er let giftige.

At spise sedum reducerer blodtrykket, lindrer hoste og kan også bruges på huden til at lindre hæmorider, eksem, snit og forbrændinger.

Fordele ved at tage væske udvundet fra kaktus

Kaktusvand bliver hurtigt populært i dag på grund af dets store fordele og næringsindhold. De har et lavt sukker- og kalorieindhold. Det er en fantastisk drik til atleter, fordi den har en højere mængde elektrolytter, der øger hydreringen.

Ud over de sundhedsmæssige fordele er kaktus et effektivt middel til hudpleje. En kop kaktusvand indeholder ca. 19 gram kalorier, 4 g kulhydrater, 4 % kalium og magnesium og ingen spor af proteiner og fedtstoffer.

Nogle af fordelene ved at indtage kaktusvand er:

  • Den indeholder mange antiinflammatoriske antioxidanter som betanin og betacyanin, der er vigtige for kroppen, f.eks. for at forhindre cellebeskadigelse forårsaget af radikale molekyler.
  • Det er et fantastisk sårmiddel, netop Ulcerative Colitis tilstand, som forårsager sår og betændelse på tyktarmene
  • Det er et effektivt middel mod hudproblemer. Det kan reducere UV-lysskader på huden, fremskynde helingen af sår og mindske ar.
  • Kaktus flydende ekstrakt er kendt for at behandle diabetes, tømmermænd, forstoppelse, dræbe kræftceller og lindre smerter.

Er væske, der er fjernet fra sukkulente planter, sikker til konsum? Ja, de fleste saftige planter er spiselige, men ikke alle.

Derfor er det vigtigt at identificere de saftige planter, der er sikre til konsum i dit område, før du prøver dem. For at få let adgang til og erhverve disse planter kan du vælge at plante dem i din have. De kræver ikke meget vedligeholdelse og pleje, så det er ikke en dårlig idé at have dem.

Comments are closed.

Close Search Window