Forbedringer, Hjemmet|

Det er faktisk de færreste husejere som ved, at de selv er ansvarlige for at vedligeholde kloakrørene på deres grund. Men det er de, og priserne kan variere ganske meget. Men hvornår har du behov for en kloakrensning, og er der noget, du skal være opmærksom på, før du får det gjort? Det vil vi komme nærmere ind på her.

Hvad er kloakrensning?

Kloakrensning går, heraf navnet, ud på at rense kloakrørene. Det kan være nødvendigt hvis dit toilet eller afløb er tilstoppet eller lugter.

En kloakrensning bør ikke forveksles med en slamsugning. En slamsugning er en noget grovere rensning af kloakrørene, som både fjerner skidt, snavs og affald. Du kan se processen her, hvis du vil se hvordan en kloakrensning foregår.

Hvor ofte skal kloakrørene renses?

Mange husejere begår ofte den fejl, at de først får renset deres kloakrør når afløbet eller toilettet allerede ér tilstoppet. Det anbefales dog, at du får renset dine kloakrør ca. en gang hvert år eller hvert andet år, for at forebygge tilstopninger og dårlig lugt. Det er også billigere at rense kloakrørene præventivt, end hvis skaden allerede er sket.

Et typisk tegn på, at der er behov for en kloakrensning er, at vandet i toilettet, vasken eller afløbsrørene stiger op og løber langsomt ud. Hvis du oplever det, bør du kontakte en VVS’er eller kloakmester, for at få undersøgt, om du har behov for en kloakrensning eller en slamsugning.

Hvad koster kloakrensning?

Jo mere tilstoppet din kloak er, jo dyrere vil det ofte være at få den renset. Den gennemsnitlige timepris for en kloakrensning ligger på omkring 600-900 kr. inkl. moms. En slamsugning er ofte lidt dyrere, da det er en lidt mere omfattende proces. Priserne kan dog variere ganske meget fra kloakmester til kloakmester, så det er en rigtig god idé at indhente en række tilbud, så du får den bedste pris.

Vær desuden opmærksom på, at prisen på en kloakrensning er dyrere om aftenen og i weekenden end i hverdagene. Du kan med andre ord spare en del penge på, at få renset din kloak regelmæssigt, så du slipper for akut at skulle have en kloakmester ud og rense din kloak en weekend.

Comments are closed.

Close Search Window