Dyr, Fisk|

Din kampfisk vil puste sine gæller ud, når den har lyst til det. Det kan betyde forskellige ting, f.eks. at den vil skræmme en anden fisk, eller at den vil blive set af andre fisk. Nogle kampfisk viser aggression over for andre fisk i akvariet, bare fordi de er usociale. 

De vigtigste årsager til at dine kampfisk får pustet deres gæller op

For at gøre krav på et område

Hvis der er nye beboere i akvariet, kan din kampfisk blinke med gællerne for at vise, at de har krav på deres territorium. Det kan være et sted i akvariet eller et hvilket som helst område, som din kampfisk føler, at det tilhører dem. 

Når de blusser med gællerne, ser andre fisk dem som enorme og kan skræmme de fleste mindre fisk. Det virker dog ikke nødvendigvis på større fisk. 

Hvis det er en anden kampfisk, som din fisk blæser sine gæller op til, kan det gøre det, men andre fisketyper får måske ikke besked om, at de ikke gør krav på territoriet. 

Ikke ønsker tankkammerater

Når din kampfisk ikke kan lide at leve sammen med andre kampfisk eller andre typer fisk, har de tendens til at blusse med gællerne. De vil påpege over for den nyankomne, at de ikke byder alle velkommen og vil angribe, hvis de bliver provokeret. 

Det kan få dine kampfisk til at slås med andre typer fisk, fordi disse fisk kan blive ved med at komme tæt på kampfisk, uden at forstå betydningen af blussende gæller. 

Der kan opstå en kamp mellem din kampfisk og andre fisketyper. 

Når de føler sig stressede

Enhver form for trussel kan være stressende for din kampfisk, og du vil ofte opleve, at de ofte blæser deres gæller op. Dette kan også få dem til at miste appetitten. De vil heller ikke bevæge sig meget, men blot patruljere deres territorium. De kan også blive svækket, og sygdom kan komme til dem, og det er det, du bør forhindre, at det sker. 

De kan blusse op i et par minutter, men ikke som en langvarig blussende gæller. 

Når de er spændte

Dine kampfisk har måske en hobby med at blæse deres gæller op, når de bliver ophidsede. Det kan være ved at se mad, deres ejer, eller når de har lyst til det. 

De kan blinke med gællerne, men viser ingen aggressioner over for andre fisk. Der er ingen grund til at bekymre sig i dette tilfælde, men vær opmærksom på, hvis din kampfisk blusser for længe, da dette også er stressende for dem. 

Som en form for motion eller udstrækning

Din kamfisk-han kan af og til strække sine gæller, og det bør ikke bekymre dig. De har kun brug for motion i ny og næ, og hvis det kun sker i et flygtigt øjeblik, er det ikke noget problem. 

Når de yngler

Under parringen kan hannen og hunnen blusse med gællerne, og det gælder især for hannen, da de ønsker at vise dominans over for hunnen. Det skal være kortvarigt og bør ikke vare i et par minutter. 

Når hunnen blusser med gællerne over for hannen i en længere periode, kan det være usundt for begge parter. De bør i stedet adskilles og bør ikke fortsætte med at yngle. 

hun-kampfisk kan også blive konkurrerende og bide hinandens finner af, og det er her, du bør adskille dem på grund af den nippende adfærd. Du kan se kampfisk-hun flage med gællerne, men oftest skyldes det også flirtende adfærd. Hunnerne flammer mindre end hannerne i forhold til hannerne. 

At se deres spejlbillede

Når kampfisk ser deres spejlbillede, har de også en tendens til at blusse med gællerne. De er ikke klar over, at det er deres eget billede, de ser. Dine kampfisk kan vise aggression og tro, at de viser deres kampstilling over for en anden kampfisk. 

Det er stressende for din kampfisk, når den begynder at angribe spejlbilledet og vil fortsætte med at gøre det, så længe den ser det. 

Du bør straks fjerne årsagen til spejlbilledet, ellers vil du blive ved med at se dine kampfisk kæmpe med en anden usynlig fisk. 

Det er nemt at finde den side, hvor lyset reflekterer, og du kan også lægge tæpper eller lagner på siderne af akvariet for at undgå, at der opstår reflekser. 

At se sin vogter

Din kampfisk kan blinke med gællerne, hver gang du kommer i nærheden af dens akvarium. Hvis din kampfisk er ny, kan den have brug for noget tid til at lære dig at kende, før den holder op med at blusse op med at blinke. 

Det er også normalt, at hvis du gør akvariet rent, kan de se dig som en indtrænger i deres territorium. Det gælder især for nyerhvervede kampfisk, som måske ikke er vant til din tilstedeværelse. 

Hvis din kampfisk gentagne gange blusser med gællerne, hver gang du står foran akvariet, skal du måske bruge tid sammen med den, så den lærer dig bedre at kende. 

De kan vænne sig til din tilstedeværelse efter et stykke tid, og du vil se, at de ikke så tit blæser deres gæller op. 

Overførsel til en ny tank

Din kampfisk vil også blusse op, når de er nye i akvariet, eller når de befinder sig i et nyt område. 

Når du overfører din kampfisk til et andet akvarium, vil de vise deres evne til at blusse op, da det vil mindske følelsen af det nye, og da de føler sig stressede af at opleve noget nyt, er det sådan, de håndterer det. 

Den bliver forsigtig, mens den bevæger sig rundt i akvariet og udforsker sine omgivelser. Det er helt normalt, at han vil blusse op i ny og næ, for han har bare brug for at føle sig tryg ved sine omgivelser. 

Der er ingen grund til at gøre for meget væsen af sig, når din kampfisk begynder at flage, for det er måske også bare en naturlig ting for dem. 

Du skal heller ikke bekymre dig, hvis du lige har købt din kampfisk, for du vil se flere af de flager, før den bliver vant til omgivelserne. 

Det er et andet problem, hvis du også opdager, at de gør det oftere uden nogen åbenlys grund, når der ikke er nogen at vise aggression over for, og når de tidligere har været trygge ved at leve i akvariet. Der kan være tale om et andet problem, som de står over for, og som ejer skal du sørge for at finde ud af hvorfor.

Comments are closed.

Close Search Window