Dyr, Fisk|

Guppyer har en tendens til at jagte guldfisk og nippe til deres finner. Dette gælder især, når der bor begge hanner i akvariet.

Guppyer kan vise deres dominans over andre fisk i akvariet, og hvis den er sammen med en guldfisk, vil det ikke forhindre den i at nippe og angribe din guldfisk. 

Der er eksempler på, at store guldfisk vender bordet mod mindre guppyer og spiser dem, så du bør ikke blande guppyer med guldfisk, især ikke når de stadig er små. 

Guppyer og guldfisk har forskellige vandbehov

Guppyer trives i en vandtemperatur på mellem 75 og 77 grader. Med et varmelegeme kan du hjælpe dig med at opretholde temperaturen i akvariet. Guldfisken foretrækker derimod en vandtemperatur på omkring 65 grader eller lidt lavere.

Guldfisk kan også opholde sig i varmt vand i en kort periode, men de trives bedre i vand på omkring 65 grader. Hvis du placerer dem i varmt vand i længere tid, kan det medføre, at de bliver stressede og forkorter deres levetid. 

Guppyer trives slet ikke i koldt vand, og det kan føre til sygdomme, som kan svække dem og få dem til at dø i sidste ende. 

Guldfisk er grådige spisere

Når du placerer dem sammen i et akvarium, er der en tendens til, at det, du fodrer den ene, vil blive spist af den anden, og det vil ikke være ideelt, da de har forskellige foderbehov. 

Guppyerne kan ikke få mere mad fra de grådige guldfisk. Guldfisk har en tendens til at kæmpe om maden og skubbe til andre, så de kan få mere mad. Vi ved også, at guldfisk er smarte til at få mere end andre fisk. 

Det vil være et problem, og du vil ikke vide med sikkerhed, om din guppy får det foder, den har brug for, eller om alt bliver spist af guldfisken. 

Fisk har forskellige krav til pH-niveau.

Guldfisk kræver en højere pH-værdi, mens guppyer vil trives i alkalisk vand. Du bør kontrollere surhedsgraden i dit akvarium, når du har disse to sammen, ellers kan den ene dø, og den anden trives. 

En anden ting, som du skal sørge for, er at skifte vandet i dit akvarium regelmæssigt og sørge for, at vandet er rent for begge fisk. 

  • Guppyer kan blive hurtigere syge end guldfisk, når de er sammen, det kan skyldes manglende fodring af guppyerne, da guldfisken bliver mæt, eller det kan også være på grund af andre faktorer, der er nævnt ovenfor. 
  • Guldfisk vil også vokse hurtigere og blive større, fordi de får alt det foder, der skal rationeres til guppyerne. Når de bliver større end guppyerne, kan de spise guppyerne med ét slag. Dette er endnu en grund til, at det er en dårlig idé at sætte dem sammen i et akvarium. 
  • Guldfisk trives bedre sammen med deres egen slags, så det er bedst at sætte dem sammen med guldfisk i stedet for guppyer. Guldfisk har også et andet temperament end guppyer, de er mere fredselskende. Du skal muligvis forberede et større akvarium, hvis du vil sætte dem sammen. Husk dog, at guppyer har en tendens til at nippe til guldfiskens finne, det duer ikke, hvis du vil have glade fisk. 
  • Guldfisk er kendt for at producere en masse affald, og det kan få vandet til at ændre sig hurtigt, hvilket kan øge ammoniakindholdet, hvilket kan være skadeligt for dine guppyer. Det kan være nødvendigt at udskifte en del af vandet hver uge for at sikre, at dette ikke sker, hvis du holder dem sammen. 

Det kræver en smule arbejde, og du skal bruge mere tid på at være der for dine fisk end at holde kompatible fisk i akvariet. 

Filter med høj kapacitet

Det vil kræve større filtre, når du placerer disse to sammen. Du skal rense vandet ofte, og et større eller stærkere filter vil have en stærk strøm, som måske ikke er ideel for din guppy.

De skal måske svømme væk fra strømmen, og det kan være for trættende for din guppy.

Det kan være et tegn på svaghed, og din guldfisk kan tage det som en mulighed for at gøre din guppy til sit næste måltid. 

Du har måske brug for et større akvarium

På den måde får de to fisk deres eget territorium, og i den ene del af akvariet kan du placere vandvarmeren direkte, mens der i det andet område ikke er noget varmelegeme, så dine guldfisk kan føle sig godt tilpas i deres omgivelser. 

Et større akvarium giver dig også nok plads til at placere dekorationer og levende planter, så dine guppyer kan få et behageligt sted at gemme sig i. Du kan også placere nogle levende planter i nærheden af området til dine guldfisk, da de også sætter pris på planter, som de kan gnaske på. 

Planter hjælper også med at fjerne nitrit og nitrat i dit akvarium, hvilket kan være med til at opretholde den ideelle vandkvalitet for din guppy. 

Du har brug for mere tid til at observere og holde øje med dem

Hvis du gerne vil holde dem sammen i et akvarium, skal du være sikker på, at du har tid til at give dem, hvad de har brug for, da de har forskellige krav for at trives, og det kræver mere af din opmærksomhed.

En af dem er at rengøre akvariet oftere, sørge for at fodre dem med den rigtige mængde foder, holde vandkvaliteten sund og kontrollere, at vandtemperaturen er ideel for dem begge, blandt andet. 

Du skal måske bruge flere penge

Dette er en anden mulighed, når du placerer disse to sammen, fordi du køber et større akvarium, du skal sørge for det rigtige varmelegeme, et bedre filter og bruge mere på indretning og planter.

Du kan også have brug for hjælp fra en professionel fiskeplejer til at få vejledning og tips, når du gerne vil have det til at fungere.

Disse ideer kan give dig nok grund til ikke at holde disse to i samme akvarium, men hvis du har tålmodighed, tid og penge, og hvis du bliver glad for at gøre det, så er det stadig op til dig at vælge.

Comments are closed.

Close Search Window