Dyr, Fisk|

En af grundene til, at en kampfisk bliver på plads, kan være vandtemperaturen. Når en kampfisk sidder passivt i et hjørne, har vandet måske ikke den ideelle varme, som den har brug for.

Det er sandt, især hvis du kun får din kampfisk i en dag eller to, og temperaturen i akvariet er måske ikke den samme som den, den tidligere ejer har givet den. 

Det kan være nødvendigt at undersøge din nyindkøbte kampfisks temperament, hvis du mener, at du har forberedt et behageligt akvarium til dem. Nogle gange kan de have en særlig personlighed i forhold til de andre fisk i akvariet og skal tilpasse sig. 

Årsager til, at en kampfisk bliver på ét sted

Han føler sig ikke sikker.

Hvis din kampfisk ikke føler sig tryg, vil den blive på ét sted i akvariet. Du kan se, at de gemmer sig bag indretningen eller planterne. Du vil se dem gå ud, når det er tid til at fodre. 

En kampfisk vil altid undgå at blive set af større fisk, som kan blive deres bytte, og vil finde huller, hvor de kan gemme sig. 

Tanken er for lille

Hvis din kampfisk ikke er tryg ved akvariets størrelse, har den tendens til at blive på ét sted i akvariet.

Du bør straks udskifte akvariet, hvis du har planer om at holde dine kampfisk længere. Dine kampfisk kan blive stressede og ikke leve længe. 

Din kampfisk føler sig stresset

Hvis dit akvarium ikke bliver filtreret som det skal, og vandet er grumset, kan din kampfisk føle sig stresset. Det kan også få din kampfisk til at blive på ét sted, fordi det er sådan, de føler sig trygge. 

Du skal udskifte vandet hver uge, og det anbefales at udskifte ca. 30 % af vandet. 

Vent ikke, til vandet er for grumset til, at du kan se resten af fiskene. 

Din kampfisk vil gerne blive i bunden

Det er måske ikke noget, du skal være bekymret for, for kampfisk bliver på bunden, når de bare dovner rundt. De kan også sove på bunden, når de har lyst til det. 

Når du ser, at de bare bliver i bunden sammen med andre bekymrende symptomer, er det, når du skal bekymre dig. 

Tjek og observer, om de trækker vejret tungt, for det er et tegn på, at der er noget galt. De har måske ikke kræfter til at gå op eller endda vandre rundt, og derfor bliver de bare nede på bunden. 

Hvis din kampfisk heller ikke bevæger sig og bare ligger på bunden, skal du straks undersøge, om vandet er for koldt, og om dit varmelegeme måske er holdt op med at virke. 

Han har måske brug for mere ilt

Når du ser, at din kampfisk bare opholder sig på toppen af akvariet og ikke andre steder, kan vandforholdene være den skyldige. 

Dine fisk kan forsøge at indånde mere ilt, da ilten er mere koncentreret i toppen af akvariet. 

Når dine sædvanlige aktive kampfisk begynder at hænge på toppen af akvariet og ikke bevæger sig derfra, skal du kontrollere ilten og vandtemperaturen. 

Du vil også se dem stikke munden ud, så de kan trække vejret for at få mere ilt.

Et overfyldt akvarium

Når du også ser, at dine kampfisk opholder sig oven på akvariet, kan det også betyde, at akvariet er overfyldt, og at der er mindre ilt til alle fiskene. 

De kan også have svært ved at bevæge sig i akvariet, så de bliver kun oppe i akvariet for at få den nødvendige ilt, og der er færre konflikter. 

De har ingen steder at gemme sig.

Hvis dine kampfisk ikke har nogen huller at gå hen til eller ingen sten at gemme sig bag, kan de i stedet blive på ét sted. Det vil forhindre dem i at komme i konflikt med andre fisk. 

Husk, at kampfisk har brug for deres skjulesteder, f.eks. nogle planter, hvor de kan falde ind eller strejfe rundt. Planter, sten, keramiske borge og andre dekorationer vil være perfekte som deres skjulested. 

Hungry For Food

Når dine fisk er begyndt at hænge ud på toppen af akvariet, kan det betyde, at de vil have mad, eller at du ikke fodrer dem godt nok. 

De skal have tid til at hvile sig efter hver fodring, men hvis du ikke fodrer dem på det rigtige tidspunkt, og der ikke er planlagt fodring for dem, når der burde være det, vil du opleve, at dine kampfisk bliver på toppen af akvariet uden at have lyst til at bevæge sig andre steder hen. 

Depression

Det sker ikke kun for mennesker, men også for fisk. En kampfisk er ikke anderledes, for de føler sig deprimerede, når de ikke har det, de har brug for, f.eks. optimal og behagelig akvarietemperatur og størrelse. 

De kan også være alene og ønsker måske at være sammen med en flok fisk. Du kan også tilføje yderligere stimuli som f.eks. dekorationer, planter og endda legetøj i akvariet. Det er heller ikke en dårlig idé at anskaffe nogle flere fisk til at holde ham med selskab. 

Du kan også omarrangere akvariet, så det får et nyt udseende for dine kampfisk. Det vil tvinge dem til at udforske og se, hvad der er nyt i deres akvarium. 

Din kampfisk sover bare

kampfisk har også brug for søvn, og du vil bemærke, at dine kampfisk bare bliver siddende på et sted og ikke laver noget. Det kan være, at han hviler sig, så der er ingen grund til at bekymre sig. 

Hvis du vil få ham til at bevæge sig, kan du tænde lyset, så han kan bevæge sig.

Det bør ikke bekymre dig, hvis du ser, at din kampfisk bare bliver på ét sted, især hvis den er ny i akvariet. De har måske brug for at tilpasse sig deres omgivelser og de andre fisk. 

Hvis dine kampfisk opholder sig på et sted, kan det betyde noget andet, hvis du ser det sammen med andre symptomer, som kan betyde, at de har det dårligt, f.eks. faldende farve på finnerne, sløvhed, ingen appetit, beskadigede og fastklemte finner, besværet vejrtrækning. 

Når du er sikker på, at du har sørget for alle deres behov, og at du har givet dem et behageligt miljø, kan du have glæde af dine kampfisk i lang tid.

Comments are closed.

Close Search Window