Dyr, Fisk|

Der kan være forskellige årsager til, at en neon tetra mister sin farve, og nogle er bare harmløse. Andre årsager kræver, at du dobbelttjekker, om der er noget galt med din tetra. Nedenfor er nogle årsager til, at neontetra mister sin farve.

Du har måske valgt en neon tetrafisk på grund af dens smukke og livlige farve.

Men vil den skræmme dig, hvis den mister sin farve eller hvis dens farve pludselig falmer?

Kold vandtemperatur i akvariet

Det kan være din skødesløshed, der er skyld i, at dine tetraer mister deres farve. Deres akvarium kan have en kold vandtemperatur, uden at du bemærker det. Da neonfisk er tropiske fisk, trives de godt i varmt vand, og deres farver kan blive påvirket, hvis de udsættes for koldt vandtemperatur. 

Den kolde årstid kan også være årsagen til, at deres tank bliver kold, og hvis varmelegemet ikke fungerer, som det skal. Når du skifter vand, skal du kontrollere vandtemperaturen i deres akvarium, da det kan blive koldt, og det vil føre til, at dine neonfisk bliver hvide. 

Du behøver ikke at bekymre dig, for du behøver blot at tænde for varmelegemet, så vandtemperaturen kommer tilbage til den varme, som neonerne er vant til. Du vil se dine neon tetraer vende tilbage til deres normale farve på ingen tid. 

Stærk belysning kan få neonerne til at blive stressede

Selv om det er nyttigt for dine neon tetrafisk, er for meget eksponering for belysning et stort nej for dem. De har kun brug for 12 til 14 timers eksponering for lyset og ikke mere. Hvis du gør det, giver du bare dine tetraer grund til at blive stressede. 

Der findes belysning med automatisk indstilling, som slukker efter en bestemt periode. Dette er den bedste måde at sikre, at dine neonlys får den helt rigtige mængde belysning. For meget eksponering kan få dem til at miste deres farve langsomt. 

Neon-setraer vil også gerne have kammerater, og de er mere aktive og glade, når de er sammen med en flok fisk.

Det er ikke meningen, at de skal leve alene i et akvarium med planter og dekoration til at holde dem med selskab. Det er helt sikkert den hurtigste måde at få dem til at føle sig deprimerede og stressede. Du vil også se dem langsomt miste deres livlige farver. 

Sørg for, at du har nogle fisk til at holde dem med selskab, ellers har neonerne måske ikke så længe at leve. 

Sammenstød med andre fisk i akvariet?

Tetras vil også gerne have fisk, de er kompatible med, og de kan ikke lide at blive mobbet. Da de er fredselskende fisk, kan enhver anden fisk, der viser aggression, give dem stress.

De vil gemme sig mere og løbe væk for at undslippe mobberne, og det er ikke sundt for dine neons, for det kan også føre til, at de mister deres livlige farver. 

Når du placerer dem sammen med hyperaktive fisk, der ikke gør andet i akvariet end at vise aggression, vil dine neonfisk ikke leve et sundt og lykkeligt liv i akvariet. 

Neons kan ikke holde til fjendtlighed, og det vil kunne ses på deres farve, da den bliver bleg og mister sin livlige farve. 

Andre grunde til at neonlys mister deres levende farve

Dine tetraer kan ikke leve sundt i et akvarium med en forkert cyklus, fordi det betyder, at der er for meget ammoniak, nitrit og andre skadelige kemikalier i akvariet.

Dette er en stor belastning for din neon, og du vil straks kunne se en ændring i din neons farve og adfærd. 

Neon-setraer kunne være i hvile. Dine neon-teletter har brug for hvile, og det kan også medføre, at de har falmede farver, mens de hviler, da de sparer på energien. 

Der skal et vist energiniveau til for at farven bliver levende, og hvis dine neon tetrafisk hviler eller sover, skal du ikke blive overrasket, hvis du ser, at deres farve falmer, eller at der er en vis misfarvning, da dette er helt normalt for dem. 

Du vil også se, at dine neonlys mister farve på forskellige tidspunkter af dagen, og ikke kun om natten. 

Når lyset er slukket. Nogle neon-salamander har falmede farver, når du slukker lyset på dem. Farven vil fortage sig hurtigt for nogle neons, mens farven for andre forbliver levende i længere tid.

Der er forskellige tidspunkter, hvor disse neonfisk vil have falmede farver, og som ejer af tetraer bør du være i stand til at identificere, hvornår det sker. 

Nogle neons sover om natten, mens andre har et andet sovemønster. 

Tab af farve kan være et tegn på sygdom hos neon-setraer

Farveafblegning og misfarvning kan også være tegn på en sygdom hos dine tetraer. Dette er muligt, hvis du bemærker, at dine neoners farve falmer i et stykke tid, og det er ikke fordi de sparer på energien eller fordi deres lys er slukket.

Du kan se, om de er smittet med en sygdom, hvis de også er sløve og ikke spiser, som de burde. Deres farve vil se bleg ud og vil ikke have den samme livlighed, som du er vant til at se. 

Når du opdager, at din neon kan have neon tetra-sygdom, er det vigtigt, at du adskiller de syge fra dem, der ikke er syge. Det er smitsomt og kan også gøre de andre fisk syge på ingen tid. 

Desværre findes der ingen kur mod denne sygdom, og det kan kræve, at du må aflive din neon for at redde resten. 

Bevar et sikkert vandmiljø ved ikke at købe og blande en ny neon med det samme til skolen. Du kan sætte den nyindkøbte neon i karantæne i to uger, før du introducerer den på skolen. 

Det vil hjælpe de nye fisk med at tilpasse sig vandmiljøet og vænne sig til vandtemperaturen. To uger er den bedste tid for dig til at observere deres udseende eller eventuelle ændringer i det. 

Ligesom andre fisk kan neonfisk føle sig stressede, og det kan gøre dem syge og svage. De gemmer sig også ofte på hjørner eller bag dekorationer.

Det er også starten på, at dine neonlys mister deres farver.Du bør undersøge, hvad der får dem til at føle det, og sørge for, at det bliver løst hurtigt, hvis du ikke ønsker, at dine neonlys skal svækkes og dø i sidste ende.

Comments are closed.

Close Search Window