Haven, Plantning|

Hvad er en stueplante, og hvad er en sukkulent? Hvis du gerne vil vide, hvad disse to ting er og hvad de betyder, så er du måske kommet til det rette sted.

Der er mange mennesker, der kan dyrke stueplanter eller sukkulenter uden at vide, hvad de dyrker.

Derfor mente vi, at det ville være en god idé at kende forskellene mellem de to til gavn for vores læsere og andre interessenter.

Hvad er en stueplante?

Når vi taler om en stueplante, henviser vi til enhver plante, der kan dyrkes indendørs, eller planter, der kan tilpasses til indendørs vækst.

Der findes mange af disse stueplanter, og mange af dem dyrkes inde i hjemmets varme og komfort, selv om vejret udenfor kan være ret koldt og måske også under frysepunktet, er der mange stueplanter, der vokser ganske godt inde i hjemmet.

Vi skal dog huske på, at de fleste stueplanter, som vi ser vokse i vores hjem, har et par ting til fælles. De er enten fra tropiske klimaer eller er blevet bragt over fra klimazoner, der ikke er for langt fra de tropiske klimaer.

Disse planter har brug for tørt vejr og varme forhold for at vokse sammenlignet med andre planter, der måske kræver fugt og andre vejrforhold, der ikke ligefrem er for varme.

Hvad er en sukkulent?

Sukkulente planter er måske direkte relateret til ordet sukkulent. Sukkulent er generelt en betegnelse for fødevarer, der er møre eller saftige. Når vi taler om saftige planter, udvides betydningen af saftige planter derfor yderligere til at omfatte disse typer planter.

Det er særlige plantetyper, der lagrer vand i deres stængler og blade, og i mange tilfælde er begge dele af sukkulenterne fyldt med vand.

Der findes forskellige typer af sukkulenter, kultivarer og arter under den brede kategori af sukkulenter. De findes også i nogle betagende udvalg af farver, former og størrelser. De har også nogle unikke egenskaber. De kan være alt fra smukke blomster til pigge og meget mere.

Vi skal dog vide et par ting om sukkulenter. F.eks. er kaktusser klassificeret som sukkulenter, fordi de opbevarer vand. Men samtidig kan alle sukkulenter ikke være en del af kaktusfamilien. Sukkulenter kan tilpasse sig og vokse på forskellige steder.

De findes på klipper ved havet, i tørre ørkener, i dampende og varme jungler og endda i kolde bjerge. Der er nogle typer af sukkulenter, som bare smelter og bliver til grød, når de udsættes for for meget frost.

Men på den anden side af spektret kan du også støde på hårdføre og stærke sukkulenter, der kan overleve i det hårdeste kolde klima i den nordlige del af Canada og længere nordpå i landet.

Derfor er det relevant at nævne, at der kan være mange hjemmeplanter, der kan være sukkulenter, men på den anden side er det ikke alle sukkulenter, der hører til kategorien hjemmeplanter.

Hvordan man kan identificere forskellen mellem en hjemmeplante og en sukkulent?

Dette er et almindeligt spørgsmål, som vi ofte får stillet, når vi støder på planter eller sukkulenter. Det kræver en vis forståelse, og vi håber, at de næste par linjer kan hjælpe vores læsere til at få nogle grundlæggende oplysninger om forskellene mellem de to.

Især børn vil gerne have nogle tilfredsstillende svar på ovenstående spørgsmål. Vi håber, at vi vil være i stand til at give vores læsere de rigtige forskelle mellem de to til gavn for vores læsere.

Se på fugtindholdet. Som nævnt ovenfor er den største forskel mellem en hjemmeplante og en sukkulent plante fugtighedsindholdet.

Sukkulenter er kendt for at være fyldt med fugt, og vandet opbevares i stængler, blade, rødder og andre steder. De har evnen til at overleve uden vand i mange uger og måneder. Dette er dog ikke tilfældet for kaktusser og andre stueplanter.

Disse planter kræver regelmæssig vanding, fordi de ikke kan lagre vand længere end et par timer. Disse stueplanter får deres vand fra rødderne, bruger dem, og så skal de igen lede efter vand næste gang.

Det er dog ikke tilfældet, når det gælder sukkulenter.

De har en indbygget evne til at lagre vand i forskellige dele som f.eks. bladene, stænglen, grenene og naturligvis roden. Dette er derfor en af de vigtigste ting, man skal huske på, når man skal vælge mellem en stueplante og en sukkulent.

Attributter til at skelne mellem stueplante og sukkulent plante

Sukkulente træer har tykkere blade. Det er der igen en grund til. Det hjælper bladene med at lagre vand, og det forklarer måske også, hvorfor sukkulenter vokser ret godt i tørre, tørre, kolde og varme klimaer.

På den anden side kan stueplanter være med til at holde dit indendørs rum smukt, hvis du kan sikre den rette vandforsyning fra rødderne. Stueplanter kan også vokse vidunderligt godt i svagt lys i hjemmet, og de hører grundlæggende til den tropiske gruppe af træer.

De har ikke brug for for meget lys, og selv hvis miljøet og klimaet i hjemmet er varmt, kan de vokse ganske godt. Det er dog ikke altid tilfældet med sukkulente planter, fordi de har brug for nok vand i jorden, så deres rødder kan optage det og sende det videre til de forskellige dele af planterne, herunder blade, stængler, grene og kapillærer.

Sukkulenter har brug for mere lys, og de visner normalt i mørkt oplyste hjem, hvor der ikke er meget ventilation. Derfor er dette også en stor forskel, som man bør være opmærksom på, når man skal vælge mellem en stueplante og en sukkulent.

Når alt kommer til alt, er der ingen tvivl om, at både sukkulenter og stueplanter er fremragende dekorative muligheder for dit hjem.

Men du bør huske på nogle få ting, når du dyrker dem i din stue. Vi er sikre på, at ovenstående forskel har hjulpet læserne til at forstå, hvad der adskiller sukkulenter fra stueplanter.Hvis man forstår denne forskel, kan det måske hjælpe plante- og sukkulentelskere med at dyrke den rigtige slags planter under hensyntagen til særlige krav og behov.

Comments are closed.

Close Search Window