Haven, Plantning|

Hvis du er husejer, leder du måske efter et svar på forskellen mellem en græsplæne og en have. Den vigtigste forskel mellem en græsplæne og en have er grundlæggende dens formål.

En græsplæne er et stort stykke jord dækket af græs med et almindeligt område til leg, samling og picnics. En have indeholder æstetiske planter, blomster og frugttræer til udstilling.

Forskellen mellem de to er ofte observeret ved størrelsen, hvor en græsplæne normalt er større end en have.

Lad os se på forskellen og formålet med begge. Desuden vil vi også se på den indsats, som hver type kræver, og fordelene ved at vedligeholde den ene type.

Hvad er en græsplæne, og hvordan adskiller den sig fra en have?

En græsplæne er et stort stykke jord, der er dækket af jord og beplantet med græs. Du kan også plante andre holdbare planter som f.eks. kløverplanter, der vedligeholdes i kort højde ved hjælp af en plæneklipper.

Formålet er at skabe en æstetisk fornemmelse af omgivelserne til rekreative formål. En græsplæne har kun græsarter plantet på jorden, hvilket gør den modtagelig for ukrudt og andre skadelige planter.

En plæneejer har normalt kun ét formål: at vedligeholde græssets farve og holde det så grønt som muligt. Dette kan opnås ved at vande græsset regelmæssigt og ved at træffe foranstaltninger afhængigt af vejret.

Græsplænen holdes normalt lav ved at blive slået med en plæneklipper, men den er ikke defineret som sådan.

Mange erhvervsbygninger, kontorbygninger og boligområder har græsplæner på visse kvadratmeter. Disse områder er designet til at skabe et udendørs look, hvilket får bygningerne til at se grønnere og mere indbydende ud.

Der er flere byparker med store græsområder, hvor børnene kan lege og holde picnic med familien. Nogle lande har forskellige navne for disse områder som f.eks. græsbane, græsplæne eller blot grønt.

Udtrykket “græsplæne” stammer tilbage fra det 16. århundrede og definerer ethvert område, der indeholder græs.

Da forstæderne begyndte at vokse, og folk flyttede væk fra naturlige levesteder, blev det obligatorisk for boligområder at have et forvaltet græsområde for at bringe naturen ind i byerne.

Nogle lande har love, der kræver, at husejere vedligeholder en græsplæne og håndterer græsset på bestemte måder. Hvis lovene ikke overholdes, giver regeringen ejerne store bøder.

Hvad er en have, og hvordan adskiller den sig fra en græsplæne?

På den anden side er en have et rum med ordentlig planlægning og indstilling for at skabe en æstetisk følelse af blomster, frugter og træer.

Dette område er skabt udendørs med menneskeskabte vandfald for at fuldende et look, der får beskueren til at føle sig som i naturen. Udtrykket “have” er et almindeligt begreb, der bruges om rum, der vises i hjemmet.

Zoologiske haver viser f.eks. vilde dyr, som holdes i deres naturlige levesteder, og de blev kaldt zoologiske haver.

Vestlige haver viser normalt kun planter, men er nu populært kendt som botaniske haver. Ethvert sted, hvor der er en smuk blomsterudstilling eller noget andet æstetisk tiltalende, kaldes en have.

Du vil ofte finde haver med menneskeskabte vandfald, damme, bække, præriehuse, springvand og endda tørre bæklejer. Mens nogle mennesker anlægger og vedligeholder en have som en hobby, gør andre det for at tjene penge.

Efterspørgslen efter internationale frugter og blomster er steget i hele verden, og for at imødekomme denne efterspørgsel dyrker folk dem i deres egne haver. Nogle har skabt en forretning ud af det.

Folk, der ejer store stykker rig jord, planter frugt og grøntsager for at tjene penge. Andre planter eksotiske frugter og blomster for at sælge dem til interesserede købere. Et perfekt eksempel på en menneskeskabt have er Dubai Miracle Garden, som indeholder en smuk og enorm udstilling af blomster fra hele verden. 

Folk fra hele verden bruger timer på at udforske og glæde deres sanser i denne udstilling. En anden have i Dubai er sommerfuglehaven, hvor eksotiske sommerfugle holdes i deres kunstigt skabte omgivelser.

Et sted som Dubai, der har den eneste ørken og brændende temperaturer, kan give sine besøgende en oplevelse for livet.

Havearbejde er en fantastisk hobby, som tusindvis af mennesker rundt om i verden finder fred i. Ønsket om at være tæt på naturen har altid været et menneskeligt behov.

Havearbejde giver netop det, frisk ilt, fuglelyd i de tidlige morgentimer og kølighed i en sommernat. 

Professionelle gartnere arbejder ofte sammen med kommunale kontorer, der har til formål at bringe naturen ind i byområderne. Ønsket om at kombinere grønt med beton begyndte allerede i begyndelsen af industrialiseringen.

Hvad er nemmest at vedligeholde: Have eller plæne?

Mens du har brug for mindre udstyr til at vedligeholde en græsplæne, har du brug for flere materialer til en have. En græsplæne kræver normalt en vandslange, jord og løbende pleje. Du skal tilføre mere gødning en gang imellem og vande den regelmæssigt for at bevare græssets grønne farve. De skiftende årstider vil betyde, at den grønne farve ofte går i opløsning og bliver til gule pletter over hele plænen. 

Dette forsvinder, når sæsonen skifter. Rigeligt sollys spiller også en vigtig rolle for, hvor grønt græsset er på græsplænen.

Du skal holde øje med ukrudt og andre skadedyr, der normalt springer ud over hele græsset. De skal plukkes ud i hånden, ellers kan de overtage hele plænen.

En have kræver derimod mere tid og kræfter. Du skal investere i flere haveredskaber, sprøjtemidler til skadedyrsbekæmpelse, handsker, potter og frø. Hvis du ønsker at skabe et miljø i dit hjem, der er dedikeret til havearbejde, er dine muligheder åbne for flere blomster, frugter og grøntsager. 

Du kan købe blomsterne og plante dem i jord af god kvalitet og vente på, at de vokser. Hvis du ønsker at se din første blomst vokse, kan du selv plante frøene og se, hvad der sker.

De fleste vælger farverne og planter dem efter det billede, de ønsker at skabe, og så vokser de større. På denne måde er der ingen overraskelser med hensyn til blomsternes farver og tekstur.

Comments are closed.

Close Search Window