Dyr, Fisk|

Guppyer anses for at være hårdføre dyr og lette at opdrætte. Du vil bemærke, at dine guppyer pludselig går op i toppen af akvariet, og du vil se dem svømme i overfladen i stedet for i hele akvariet. De kan blive overvældet, når der ikke er nok ilt i akvariet, og de vil forsøge at finde en tilstrækkelig forsyning.

Ilttilførslen kan variere på grund af høj vandtemperatur, når der er for mange giftstoffer i akvariet, og når vandet er stillestående.

Guppy’er er dog klassificeret som topsvømmere, så det bør ikke bekymre dig så meget, hvis de bliver på toppen fra tid til anden. Du bør bekymre dig, når du finder dem, der bare bliver på toppen hele tiden, gispetegn, faldende farver, herunder sløvhed.

9 gode grunde til at Guppyer holder sig på toppen i akvariet

Guppyer med svømmeblæresyndromet har en uregelmæssig svømmeadfærd. Svømmeblæren er et vigtigt organ hos fisk, og den sørger for balance i vandet. Når dette organ er beskadiget, vil du bemærke, at din guppy synker på bunden, eller nogle vil flyde op til overfladen.

De kan også have andre problemer, f.eks. en krum rygsøjle. Det er altid bedre at holde øje med dine guppyer for at undgå sygdom og helbredsproblemer.

Forkert pH-kvalitet og temperatur

De har brug for en pH-værdi på mellem 7,0 og 7,2 og en temperatur på mellem 72 og 83 grader Fahrenheit for at leve normalt i akvariet.

Når du opdager, at din guppy er sløv og har travlt med at svømme i toppen, er det et tegn på, at der er noget galt med vandkvaliteten, og det bør du hurtigt undersøge.

Forhøjet ammoniak og nitrater i dit akvarium

Dine guppyer vil overleve, hvis der er et rent og perfekt vandmiljø, men med denne dødbringende blanding vil du opleve, at dine guppyer styrter til tops, da de ikke kan trække vejret nedenunder.

Ammoniakken kan skade dem, især deres gæller, og vil svække deres evne til at trække vejret.

Guppyer vil finde en måde at få mere ilt på, og den eneste måde for dem er at skynde sig op til overfladen. Nogle guppyer kan overleve, hvis de endnu ikke er forgiftet af den dødbringende blanding, men andre vil ikke overleve, selv om de bliver ved overfladen.

Find et bedre filter og rens akvariet så meget som muligt, for det er også årsagen til stigningen af ammoniak.

Stress kan få Guppyer til at svømme til toppen af akvariet

Du tror det måske ikke, men dine guppyer kan føle stress, ligesom mennesker gør. Det er mere almindeligt med guppyer, som du lige har fået, fordi de enten gemmer sig eller bliver i toppen og forsøger at klare overgangen.

Da de stadig forsøger at tilpasse sig det miljø, de befinder sig i, vil de finde måder at vænne sig til det på, og de vil svømme i overfladen for at mindske stressen.

Dette er helt normalt for nye guppyer, da de forsøger at blive fortrolige med omgivelserne og temperaturen i akvariet, de er i.

Du har måske købt din guppy fra en anden fiskehandler, og de har en varieret akvarietemperatur og en forskellig iltkvalitet, og det er noget, som dine guppyer skal vænne sig til.

Du kan også tilføje planter til akvariet, så din guppy kan have et sted at gemme sig, indtil den er fortrolig med sine omgivelser.

Vandskift kan være et problem

Det er normalt det, som nogle guppyer gør, når du lige har skiftet vandet. De vil forsøge at vænne sig til vandet, og hvis der er et andet stof, som du måske har tilsat til blandingen, vil du se dine guppyer forsøge at finde vej op til overfladen.

De vil føle sig mere trygge, når de er i overfladen, end når de er under vandet.

Guppyer vil måske forsøge at finde mad på toppen

Dine fisk ved, hvor de får deres føde fra. De får det fra akvariet, eller de får det fra overfladen, når du rationerer dem med det. 

Når du opdager, at dine guppyer opholder sig ved overfladen, men der ikke er noget andet problem, du har bemærket, kan det være, at du ikke fodrer dem så meget, og at de heller ikke får noget fra akvariet.

Det kan også betyde, at de venter på deres planlagte forhold, og at du er lang tid om at give dem det.

Aggressive fisk

Selv om guppyer for det meste er venlige, har de problemer med bøller. De kan have akvariekammerater, som er lidt “ustyrlige” over for dem, og det stresser dem, hvilket giver dem en grund til at blive ved overfladen for at berolige sig selv. De kan også gemme sig i et hjørne eller gemme sig bag planterne.

Find fisk, der er kompatible med dine guppyer, og bland dem ikke med fisk med aggressive egenskaber.

Din tank er måske for lille

Overbelægning er en anden grund til, at din guppy opfører sig underligt. Du er måske ikke klar over, at du har et overfyldt akvarium, og at der bor så mange fisk i et lille kvadratisk akvarium.

Dette kan medføre et iltmangel og kan være meget stressende, ikke kun for dine guppyer, men også for andre fisk. Sørg for, at du har det rigtige antal fisk, der passer ind i det akvarium, du har, eller reducer antallet af fisk i akvariet.

Forkert vandtemperatur

Du bør installere et varmelegeme for at regulere vandtemperaturen i akvariet, for det er ikke sundt for dine guppyer.

De vil have svært ved at vænne sig til deres omgivelser, og de vil ofte svømme øverst i akvariet, fordi vandudsvingene også kan skade deres helbred.

Vandet er for dybt

Når du forbereder akvariet til dine guppyer, skal du sørge for, at der er den rette dybde, hvor din guppy kan leve komfortabelt. Vand, der er for dybt for dem, vil også gøre dem trætte, og de vil komme op til overfladen, så de kan hvile deres gæller.

De får mere ilt til deres gæller i toppen, og det er grunden til, at dine guppyer er i overfladen af akvariet.Du kan tilføje nogle planter for at tilføre ilt til akvariet. Ved at tilføje planter kan du hjælpe med at holde iltniveauet på et niveau, der er perfekt for dine guppyer.

Comments are closed.

Close Search Window